SERBIA

Country portal

Baza podataka o preduzećima

DANUBIS baza podataka sadrži podatke o više od 370 vodovodskih i kanalizacionih preduzeća iz 14 zemalja u regiji Podunavlja. Podatke obezbeđuju nacionalne institucije ili partneri u zemlji koji rade s  IBNet - om. Svi podaci su prikupljeni i/ili obrađeni u skladu s  IBNET definicijama i protokolima, međutim, DANUBIS i uključene institucije ne mogu jamčiti za kvalitet i pouzdanost podataka koji su ovde korišćeni, niti za bilo kakve zaključke izvedene iz njih.

DANUBIS vodna platforma vam omogućava da  koristite baze podataka na različite načine:

PRETRAGA NA NIVOU PREDUZEĆA:

  • Izveštaj o poslovanju preduzeća vam pruža predefinisan izveštaj upoređujući učinke i tarife pojedinačnih preduzeća sa njima sličnim preduzećima, koristeći Indeks pokazatelja poslovanja preduzeća (WUPI - Water Utility Performance Index). Za više informacija pogledajte napomene o konceptu.
  • Pokazatelji poslovanja preduzeća će vam omogućiti da preuzmete standardni set pokazatelja, ili bilo koji dostupni pokazatelj, za bilo koje preduzeće u bazi podataka, za raspoložive godine.
  • Uporedna analiza poslovanja (benčmarking) preduzeća će vam omogućiti poređenje pokazatelja poslovanja izabranog komunalnog preduzeća sa drugim komunalnim preduzećem sličnih karakteristika iz baze podataka, za svaki dostupan pokazatelj poslovanja.

Da li je vaše preduzeće u bazi podataka? Molimo kontaktirajte DANUBIS.org tim ako želite da postavite informacije na DANUBIS. To je lakše nego što mislite !

PRETRAGA NA NIVOU DRŽAVE:

Imajte na umu da, iz razloga što neke države imaju ograničen broj podataka iz oblasti komunalne delatnosti, izveštaji na nivou države ne odslikavaju  kompletno stanje sektora te države, već samo stanje u uzorku dostupnih komunalnih preduzeća. Za više detalja pogledajte odeljak "Dostupnost podataka".

  • Profil države će vam dati izveštaj o prosecima na nivou države, baziran na podacima komunalnih preduzeća dostupnim u bazi podataka.
  • Izveštaj o državi će vam omogućiti preuzimanje pokazatelja poslovanja svih komunalnih preduzeća u određenoj državi.

Da li je vaša država u bazi podataka? Molimo kontaktirajte DANUBIS.org tim kako bismo razgovarali o tome kako da podatke o vašoj zemlji učinimo dostupnim putem DANUBIS-a.

Ako ste zainteresovani za dobijanje prilagođenih izveštaja ili želite da predložite poboljšanja ove baze podataka, molimo da nas kontaktirate.